Pressrum

Välkommen till Statens maritima och transporthistoriska museers (SMTM) pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Årets Fartygsforum på Maritiman i Göteborg

Årets Fartygsforum på Maritiman i Göteborg

2008-10-17

I helgen, 18–19 oktober, samlas närmare ett hundratal fartygsentusiaster på Maritiman i Göteborg under årets Fartygsforum. Fartygsforum är ett nätverk och en mötesplats för alla som bevarar och brukar historiska fartyg. En av årets programpunkter handlar om utvecklingen av Statens maritima museers arbete med den maritima kulturmiljövården.
I helgen, 18–19 oktober, samlas närmare ett hundratal fartygsentusiaster på Maritiman i Göteborg under årets Fartygsforu...
”Drömmen om Vasa” – nytt seriealbum om historisk katastrof

”Drömmen om Vasa” – nytt seriealbum om historisk katastrof

2008-08-08

På söndag 10 augusti släpps ett nytt seriealbum – ”Drömmen om Vasa” – på dagen 380 år efter det att skeppet förliste på Stockholms ström. Genom seriens huvudpersoner Nils och Hanna och hunden Fläcken får läsarna möta Vasa, amiral Klas Flemming, kapten Söfring Hansson och besättningen som var med ombord på jungfrufärden 1628. Serien är författad av Maria Bergström och tecknad av Gustaf Lord.
På söndag 10 augusti släpps ett nytt seriealbum – ”Drömmen om Vasa” – på dagen 380 år efter det att skeppet förliste på ...