Pressrum

Välkommen till Statens maritima och transporthistoriska museers (SMTM) pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Sjöfarten behöver rekrytera - Sjöhistoriska museet arenan för rekryteringsdagar 13-15 mars 2009

Sjöfarten behöver rekrytera - Sjöhistoriska museet arenan för rekryteringsdagar 13-15 mars 2009

2009-03-06

I den rådande lågkonjunkturen finns det en bransch som står inför en omfattande bemanningsbrist såväl nationellt som internationellt - sjöfarten. Pensionsavgångarna de närmsta åren är stora och fler sjöbefäl behöver utbildas för att garantera återväxten. Därför arrangeras nu rekryteringsdagar för sjöfartsutbildningar på Sjöhistoriska museet den 13-15 mars 2009.
I den rådande lågkonjunkturen finns det en bransch som står inför en omfattande bemanningsbrist såväl nationellt som int...

Fakta: K-märkt fritidsbåt

2009-02-27

Intresset för fritidsbåtar är enormt i Sverige. Likaså antalet. Båtarna har blivit en del av den moderna historien. Med det nystartade projektet K-märkt fritidsbåt vill Sjöhistoriska museet uppmärksamma de äldre fritidsbåtar som ingår i vårt flytande kulturarv och underlätta bevarandet av dem. Sverige blir därigenom först i Europa med att k-märka fritidsbåtar.
Intresset för fritidsbåtar är enormt i Sverige. Likaså antalet. Båtarna har blivit en del av den moderna historien. Med ...
Till toppen