Pressrum

Välkommen till Statens maritima och transporthistoriska museers (SMTM) pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Skolans revansch blev bok

Skolans revansch blev bok

2010-11-04

I boken Skola i gränsland berättas historien hur Sunnadalsskolan i Karlskrona vände från skola med dåligt rykte till att inspirera lärare över hela Sverige. Skolans banbrytande pedagogik, i samarbete med Marinmuseum och fria kulturarbetare, beskrivs av Peter Skogsberg, som idag reser runt och föreläser om hur kultur kan få unga att växa – och att våga.
I boken Skola i gränsland berättas historien hur Sunnadalsskolan i Karlskrona vände från skola med dåligt rykte till att...
Skulptur från Spökskeppet bärgad

Skulptur från Spökskeppet bärgad

2010-05-19

I förra veckan bärgade en internationell forskargrupp en träskulptur från det 1600-talsvrak som kallas Spökskeppet – ett av Östersjöns mest välbevarade. Enligt kulturminneslagen tillfaller fynd från Svensk ekonomisk zon den svenska staten. Bärgningsteamet har nu överlämnat skulpturen till Statens maritima museer, som ansöker om att få införliva fyndet i Sjöhistoriska museets samlingar.
I förra veckan bärgade en internationell forskargrupp en träskulptur från det 1600-talsvrak som kallas Spökskeppet – ett...
Till toppen