Pressrum

Välkommen till Statens maritima och transporthistoriska museers (SMTM) pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Premiär för Kaffehelg på Sjöhistoriska

Premiär för Kaffehelg på Sjöhistoriska

2009-10-22

Den 7-8 november är det premiär för Sjöhistoriska museets Kaffehelg. Det blir kaffemarknad med provsmakning, föredrag, utställning, latte art och mycket mer. På plats finns små och stora kaffehandlare, rosterier och rederier. – Utan sjöfarten skulle vi få koka kaffe på maskrosrötter, säger Sjöhistoriska museets chef Hans-Lennart Ohlsson.
Den 7-8 november är det premiär för Sjöhistoriska museets Kaffehelg. Det blir kaffemarknad med provsmakning, föredrag, u...
Bäst på miljö i Kultursverige

Maritima museer först i Skandinavien med miljöcertifikat

2009-09-29

Som några av de första museerna i världen har Vasamuseet, Sjöhistoriska museet i Stockholm och Marinmuseum i Karlskrona blivit miljöcertifierade enligt den frivilliga och internationella standarden ISO 14001. Det är resultatet av att myndigheten Statens maritima museer sedan flera år arbetar metodiskt med att minska sin negativa påverkan på miljön.
Som några av de första museerna i världen har Vasamuseet, Sjöhistoriska museet i Stockholm och Marinmuseum i Karlskrona ...
Till toppen