Pressrum

Välkommen till Statens maritima och transporthistoriska museers (SMTM) pressrum. Här hittar du våra pressmeddelanden och pressbilder. Om du saknar du något eller önskar veta mer, vänligen kontakta oss.
Fira med flaggor och frukost på Sjöhistoriska den 6 juni

Fira med flaggor och frukost på Sjöhistoriska den 6 juni

2009-06-01

Nationaldagsfirandet inleds även i år med flaggotta vid Sjöhistoriska museet i Stockholm, den 6 juni klockan 08.00. I år är temat segling och museet gästas av Birgitta Jacobsson Nilén och Carl-Gustaf Fresk, även kända som Team Fresk, sjua i Skud 18-klassen i Paralympics i Peking 2008. Riksdagens talman, Per Westerberg, nationaldagstalar. I Sjöhistoriskas café erbjuds frukostbuffé. Fri entré!
Nationaldagsfirandet inleds även i år med flaggotta vid Sjöhistoriska museet i Stockholm, den 6 juni klockan 08.00. I år...
Titanic lämnar Stockholm - endast kitsch finns kvar

Sjöhistoriska visar Titanic-utställning vid Vasamuseet

2009-05-27

Den 29 maj öppnar Sjöhistoriska museet Titanic i Båthall 1 vid Vasamuseet i Stockholm. Det är den största utställningen om det mytomspunna fartyget som någonsin visats i Norden. Utställningen visar fler än hundra originalföremål, återskapade miljöer och modeller. Den handlar om fartyget, om myterna och om sanningen men framför allt om de människor som fanns ombord.
Den 29 maj öppnar Sjöhistoriska museet Titanic i Båthall 1 vid Vasamuseet i Stockholm. Det är den största utställningen ...
Till toppen