Varvsforum 2008 i Forsvik – om historik och visioner

2008-04-10

Den 12–13 april arrangerar Nätverket svenska varv ”Varvsforum 2008” i Forsvik. I nätverket ingår bland andra varvshistoriska föreningar, IF-metall, Riksantikvarieämbetet och Statens maritima museer. Det blir ett intressant program, bland annat kommer Bengt Tengroth som under 1970- och 80-talen var VD för Svenska Varv att tala och ge sin syn på hur det gick till under krisåren.

– Det blir ett intressant program i Forsvik. Bland annat kommer Bengt Tengroth som under 1970- och 80-talen var VD för Svenska Varv att tala under lördagen och ge sin syn på situationen vid varven på den tiden. Han var utsedd av regeringen att sköta varven och har säkert spännande "inside" information om hur det gick till under krisåren, säger Claes Wollenz, intendent vid Statens maritima museer och en av arrangörerna.

Varvsforum kommer också att innehålla föredrag som är mer framåtblickande – exempelvis kommer Lars Nordström från Västra Götalandsregionen att tala om tankar och visioner för det maritima och industriella kulturarvet.

Det är i år sjätte gången som Varvsforum går av stapeln – denna gång i den historiska varvsmiljön i Forsvik, nära Karlsborg vid Göta Kanal. Forsviks Bruk & Varv har regionalt ansvar inom industriminnesvården i Västra Götaland och där byggs repliken av hjulångaren Erik Nordevall.

Kontakt:

Claes Wollentz, intendent kulturmiljöavdelningen claes.wollentz@maritima.se 0733-40 16 40

Ulrika Djerw Informationsavdelningen ulrika.djerw@maritima.se 08-519 549 35
Till toppen