Titanic lämnar Stockholm - endast kitsch finns kvar

Titanic lämnar Stockholm - endast kitsch finns kvar
Titanic lämnar Stockholm - endast kitsch finns kvar

2009-10-30

Den 1 november är det sista chansen att se Titanic i Stockholm. Hittills har nästan 70 000 besökare sett utställningen vid Vasamuseet och under sista helgen håller Båthall 1 öppet till kl 20. Och året ut visas en liten utställning av Titanic-kitsch på Sjöhistoriska museet.

Den 1 november är det sista chansen att se Titanic i Stockholm. Hittills har nästan 70 000 besökare sett utställningen vid Vasamuseet och under sista helgen håller Båthall 1 öppet till kl 20.

- Jag är väldigt glad för att vi har kunnat erbjuda våra besökare den här utställningen och responsen har varit mycket positiv. Det här är den mest omfattande utställningen om Titanic som någonsin visats i Norden. Det lär dröja innan någon liknande visas igen så under finalhelgen har vi öppet längre för en ordentlig sista chans att uppleva den, säger Hans-Lennart Ohlsson, museichef på Sjöhistoriska museet.

Direkt efter helgen börjar utställningen plockas ned för att sedan transporteras vidare till Tyskland.

- Men för den som vill se mer av det mytomspunna fartyget så visar vi liten utställning av Titanic-kitsch på Sjöhistoriska. Det är en blandning av märkliga presentprylar, prydnadssaker, filmer, skivor och annat spännande eller smått bisarrt. Det är föremål som Claes-Göran Wetterholm plockat fram. Han har länge varit en av världens främsta experter på Titanic och har förstås sett det mesta med anknytning till fartyget, säger Hans-Lennart Ohlsson, museichef på Sjöhistoriska museet.

Utställningen i Båthall 1 stänger kl. 20 den 1 november. Titanic-kitsch kan beskådas på Sjöhistoriska året ut.


Pressbilder och fakta
Högupplösta pressbilder och mer fakta om utställningen och om Titanic finns i Sjöhistoriska museets pressrum.
http://press.maritima.se

Mer info om utställningen: www.sjohistoriska.se

 

Till toppen