Sveriges varvsföreningar möts i Göteborg

Sveriges varvsföreningar möts i Göteborg
Sveriges varvsföreningar möts i Göteborg

2009-03-26

I helgen möts ett tiotal varvsföreningar från hela landet under "Varvsforum" på Maritiman i Göteborg. Under två dagar ska de knyta kontakter, utbyta erfarenheter och inspirera varandra. Det är åttonde året i rad som Sjöhistoriska museet i Stockholm anordnar "Varvsforum" på någon varvsort.

- Varje år kommer ett hundratal varvsintresserade personer till vårt forum och det är glädjande att det har utvecklats till ett viktigt nätverk för föreningar som arbetar med varvens miljöer och minnen på ideell basis, säger Claes Wollentz, intendent på Sjöhistoriska museet.

Årets "Varvsforum" öppnas på lördagen av Annelie Hulthén, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Huvudtemat i år är presentationer av de olika varvsföreningarnas verksamheter som kommer att få en stor del av programtiden. Bland annat deltar Uddevallas nystartade varvs- och industrihistoriska förening. Dessutom deltar arkivarier från Statens maritima museer som i sin föreläsning ger handfasta tips om hur man kan hitta material från varven i arkiven.

I samband med "Varvsforum" öppnas en ny utställning på Maritiman som producerats av Varvshistoriska föreningen i Göteborg och programmet avslutas på söndagen med ett studiebesök på Gotenius varv.

Hela programmet finns på http://svenskavarv.maritima.se och på www.maritima.se

KONTAKT:

Claes Wollentz, intendent
0733-40 16 40
claes.wollentz@maritima.se

Ulrika Djerw, informationsavdelningen
08-519549 35
ulrika.djerw@maritima.se

Sjöhistriska museet är en del av Statens maritima museer