Publiken strömmade till Sjöhistoriska

Publiken strömmade till Sjöhistoriska
Publiken strömmade till Sjöhistoriska

2010-01-11

Sjöhistoriska museet i Stockholm ökade antalet besökare med 90 procent under förra året.

Under 2009 kom 213 280 besökare till Sjöhistoriska museet. Det motsvarar en ökning med nästan 90 procent jämfört med 2008.

 – Den stora ökningen under fjolåret beror mycket på att besökarna hittade till våra arenor på Galärvarvsområdet under sommaren, vilket är väldigt glädjande. Framför allt var det utställningen om Titanic i Båthall 1 som lockade men Båthall 2 med våra originalbåtar och Museifartygen, som har fri entré, visar också rekordsiffror, säger Hans-Lennart Ohlsson, museichef på Sjöhistoriska museet.

 Satsningen på Galärvarvet gjorde att besökarantalet ökade trots att museets huvudbyggnad var stängd för renovering under tre månader. Och nu börjar nya utställningar ta form.

 – I december öppnade vi utställningen Vem är pirat? som tar besökarna med till 1300-talets Östersjön och dagens Adenviken. Senare i år är det dags för Shipping & shopping, en omfattande utställning om handel och sjöfart. Och så satsar vi på ett brett program med temakvällar och aktiviteter, inte minst i vår populära skaparverkstad Ruskpricken. Och håll koll på vår hemsida framöver, säger Hans-Lennart Ohlsson.  

Pressrum: http://press.maritima.se

Kontakt
Hans-Lennart Ohlsson, museichef, Sjöhistoriska museet
e-post: hans-lennart.ohlsson@maritima.se, tfn: 08 - 519 549 45

Kristoffer Henrysson, informationsavdelningen, Sjöhistoriska museet
e-post: kristoffer.henrysson@maritima.se, tfn: 08 - 519 549 32

 Maria B Andersson, informationschef, Statens maritima museer
e-post: maria.andersson@maritima.se, tfn: 070-514 48 67

 

Till toppen