Pressinbjudan: Sensationella vrakfynd – starten för nytt museum

Ostersjons_skatter_kvadratisk_bild
Ostersjons_skatter_kvadratisk_bild

2018-01-22

Statens maritima museer satsar stort på marinarkeologi och planerar för ett nytt museum om Östersjöns världsunika kulturarv. Två välbevarade vrak från medeltiden respektive Vasatiden har nyligen hittats av Statens maritima museer vid dykningar i Stockholms skärgård.

Statens maritima museer satsar stort på marinarkeologi och planerar för ett nytt museum om Östersjöns världsunika kulturarv. Två välbevarade vrak har nyligen hittats av Statens maritima museer vid dykningar i Stockholms skärgård.

Kom och träffa marinarkeologerna som gjorde de sensationella fynden när Statens maritima museer dök för att inhämta underlag till ett nytt marinarkeologiskt museum. Projektledningen för det nya museet är också på plats för att berätta mer om de stora planerna.

Intresset för marinarkeologiska upptäckter är stort och Statens maritima museer har lång erfarenhet och kunskap inom området. Det är hög tid att lyfta fram Östersjöns världsunika miljö- och kulturarv. Statens maritima museer driver projekt Östersjöns skatter som ska resultera i ett marinarkeologiskt museum.

Med det nya museet vill vi ge besökarna en djupdykning till Östersjöns hemligheter och berätta om de människor som haft havet som levebröd, sjöväg, slagfält – och grav.

Pressen välkomnas!
När: Onsdag den 24 januari klockan 10.00
Var: Djurgårdsvägen 50, Stockholm (vid vattnet, nära Vasamuseet)
OSA: Meddela gärna om ni kommer på pressvisningen till: cecilia.eriksson@maritima.se

Kontakt
Cecilia Eriksson, kommunikationsenheten, Statens maritima museer
cecilia.eriksson@maritima.se
08-519 558 43

Till toppen