Östersjösjörövare på Sjöhistoriska i jul

Östersjösjörövare på Sjöhistoriska i jul
Östersjösjörövare på Sjöhistoriska i jul

2009-12-17

Mellan den 26/12 och 10/1 är det fullt av jullovsaktiviteter på Sjöhistoriska. Temat är Östersjöns pirater och under veckorna två blir det bland annat skuggspel, skaparverkstad och skattjakt.

Under jullovet är det Östersjöns pirater som tar över Sjöhistoriska. Mellan den 26/12 och 10/1 är det fullt av aktiviteter på museet. Det blir bland annat skuggspel, skaparverkstad och skattjakt. Passa ocskå på att se den nya utställningen Vem är pirat?

JULLOVSPROGRAM

10.00-17.00 Piratspår
Piratspåret tar dig med på en resa över haven. Kommer du att möta pirater? Säkert! Kommer du att klara dig helskinnad i mål...? Det vet du inte förrän du vågat ge dig ut på jakten efter de tio svarta kistorna.

11.00 Guidad visning för barn om sjörövare

11.00-16.00 Skaparerkstaden Ruskpricken
Här kan du göra ditt eget skuggspel! Eller varför inte ett eget skepp? Vill du göra sjörövaren Störtebekers "Röde Djävulen" (Rote Teufel)? Eller sjörövarjägaren Simon av Utrechts "Färgglada kon" (Bunte Kuh)? Om du gör den ena och syrran den andra kan de mötas i badkaret! De båtar du gör hos oss är helt sjödugliga - det vill säga om du tätar dem ordentligt och ser till att ballasten ligger rätt.

13.00 Skuggspel: "Skuggan av Störtebeker"
Vilka var de fruktade Vitalie-bröderna som härjade i Östersjön under medeltiden? Varför blev de sjörövare? Kom och se i vårt skuggspel, där får du träffa kung Albrekt av Mecklenburg, drottning Margareta i den gyllene klänningen och den ruskige Störtebeker med skeppet Röde Djävulen!
OBS! Den 28-30/12 är föreställningen förlängd. Då ackompanjeras dramat av musikgruppen RAA som också sjunger med barnen efteråt.

14.00 Guidad visning för barn om sjörövare

Vill du läsa på lite om pirater i Östersjön hittar du massor av spännande fakta på www.sjohistoriska.se

Välkommen till ett spännande jullov!

Till toppen