Ny chef för Vasamuseet

2008-10-24

Marika Hedin blir ny chef för Vasamuseet. Hon kommer närmast från en tjänst som 1:e intendent och publik chef vid Nobelmuseet i Stockholm.

- Det är väldigt kul att kunna knyta en så kvalificerad person till vår myndighet. Framför allt känns det helt rätt för oss med Marikas förmåga att göra forskning och forskningsresultat publikt tillgängliga, säger Robert Olsson.

Marika Hedin är filosofie doktor i historia och har skrivit flera böcker, bland annat den uppmärksammade och prisbelönta boken "Bilden av svensk historia". På Nobelmuseet, ett museum som hon själv var med och byggde upp i slutet på 90-talet, har hon bland annat arbetat med att utveckla museets popularisering och förmedling av vetenskap samt varit ansvarig för den publika verksamheten.

Marika Hedin efterträder vid årsskiftet nuvarande museichef Klas Helmerson.

KONTAKT:
Robert Olsson
överintendent
robert.olsson@maritima.se
0706-65 69 24

Marika Hedin
0703-44 65 13

Maria B. Andersson
informationschef
maria.andersson@maritima.se
08-519 548 67

Statens maritima museer arbetar för bevarandet av det maritima kulturarvet. Vi driver Marinmuseum, Sjöhistoriska museet och Vasamuseet. Utanför museerna verkar vi i en rad nationella och internationella projekt inom marinarkeologi, kulturmiljöfrågor och maritima nätverk.
www.maritima.se

 

Till toppen