Nu samlas veteranerna

Nu samlas veteranerna
Nu samlas veteranerna

2009-06-25

På söndag brakar det loss utanför Marinmuseum i Karlskrona. Då är Veteranbåtsdagen tillbaka med ett sextiotal anmälda veteranbåtar, uppvisningar, marin marknad, mat, musik och förhoppningsvis bra väder.

Puttrande tennkulemotorer, roddtävling, segelturer med museets barkar från 1800-talet och uppvisning av Ivar Kreugers salongsbåt m/y Loris är något av det som händer utanför Marinmuseum nu på söndag. Tillsammans med förlaget Albinsson & Sjöberg och motortidningen Nostaglia har Marinmuseum satt ihop ett späckat program för alla som älskar gamla båtar och bilar.

Förra året kom cirka 3500 besökare till Veteranbåtsdagen och i år ser det ut att komma ännu fler. Ett sextotal veteranbåtar är anmälda till den till den populära båtparaden som kommenteras av den kända och omtyckta båtgurun Anders Vaerneus.

På förmiddagen körs Nostalgia Blekinge Rally som startar och slutar på Stumholmen. Efter rallyt presenteras bilarna av kännaren Christoffer Lee Vilhans. Resten av dagen kommer dessa klassiska bilar att stå uppställda utanför museet.

Konferencier under dagen är den tidigare Radio Blekinge-profilen Bengt Mauritzson.

PRESSINBJUDAN

På fredag klockan 13.30 bjuder vi in pressen till Marinmuseum. På plats finns bland annat Eva Berglund-Thörnblom, båtexpert och intendenten på Statens maritima museer. Vi visar upp 1800-talsyachten Alfa från Sjöhistoriska museet samling och berättar om evenemanget.

Välkomna!

Kontaktpersoner
Manne Dunge, 1:e intendent
manne.dunge@maritima.se
0733-30 92 49

Joakim Johansson, kommunikatör
joakim.johansson@maritima.se
0455-35 93 53

Pressbilder finns här: http://www.marinmuseum.se/Pressrum.aspx

Till toppen