Mats Persson ny chef för Marinmuseum

2019-05-09

Mats Persson, generalsekreterare för Sveriges Museer, blir ny chef för Marinmuseum i Karlskrona.

- Mats Persson har en gedigen erfarenhet av och inblick i Museisverige. Jag ser fram mot att få välkomna honom till Marinmuseum och vår myndighet i höst, säger Leif Grundberg, överintendent för Statens maritima och transporthistoriska museer. 

Mats Persson har de senaste nio åren arbetat som generalsekreterare för Sveriges Museer, en medlemsorganisation som tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen.

- Museerna är starka kunskapsinstitutioner i en tid då vi behöver trygga och stadiga platser för samtal och möten. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare på Marinmuseum fortsätta utveckla och stärka ett av södra Sveriges största besöksmål, säger Mats Persson.

Mats Persson tillträder tjänsten som museichef i september. Marinmuseums nuvarande chef, Ingrid Hall Roth, går då i pension.

Mer information

Leif Grundberg, överintendent Statens maritima och transporthistoriska museer, telefon 08-51954979, e-post leif.grundberg@maritima.se
Mats Persson, generalsekreterare Sveriges Museer, telefon 0708-116040, e-post mats.persson@sverigesmuseer.se

Pressbild på Mats Persson finns på https://www.sverigesmuseer.se/pressrum/pressbilder/

Om Statens maritima och transporthistoriska museer

Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM) är en statlig myndighet som bevarar, utvecklar och ökar kunskapen om det maritima och transporthistoriska kulturarvet. SMTM driver Marinmuseum i Karlskrona, Sjöhistoriska museet och Vasamuseet i Stockholm samt Järnvägsmuseet i Gävle. Verksamheten ska vidga människors världsbild och vara en angelägenhet för alla i samhället. Vid SMTM arbetar cirka 220 personer.

Maritima.se

Om Marinmuseum

Marinmuseum - den svenska marinens historia. Marinmuseum ligger på ön Stumholmen i Karlskrona och här berättas den svenska marinens historia. Museet grundades 1752 och är därmed ett av Sveriges äldsta museer. På museet finns bland annat samlingar med museifartyg och världens finaste samling med galjonsfigurer från 1700-talet.

Marinmuseum.se

Till toppen