Marinens Musikkår sätter Stumholmen i gung

2008-05-28

Marinens Musikkår och Marinmuseum satsar på en musikalisk heldag i och utanför museet. Ett nytt evenemang för både stora och små.

Torsdagen den 29 maj brakar musikevenemanget Stumholmen Gungar loss på Marinmuseum, en musikalisk heldag som ska locka allt från de yngre barnen till vuxna och ungdomar.
- Vi vill skapa något nytt och spännande som lockar alla åldrar men som också visar musikkårens bredd, säger Morgan Carlsson som är chef för Marinens Musikkår.

Alltsammans börjar på förmiddagen med den redan så populära Sjörövarkonserten för de allra minsta, ett evenemang som varje år lockar hundratals barn. Senare på dagen blir det lunchkonsert utanför museet och på kvällen drar den stora nyheten igång.
- Från klockan sju och fram till strax efter midnatt kommer sex rockband att spela inne på museet, det är bland annat Christian Fridh och The Mystic Revelation of Soul, säger Morgan Carlsson.

Enligt museichefen, Richard Bauer, är tanken att Stumholmen Gungar ska kunna utvecklas och bli ännu större i framtiden. Han tycker också det är viktigt att museet samarbetar med Marinens Musikkår för att främja musikkulturen.
- Vi hoppas detta ska bli ett populärt inslag och att vi kan göra det till ett årligt återkommande evenemang, säger han.

PROGRAM:
Piratmarsch genom Karlskrona, alla små pirater är välkomna att delta. Start i Hoglands park kl. 10.00. Marschen avslutas med konsert utanför Marinmuseum. Gästspel av SjörövarMange och Katta Pirat som sjunger egna sånger. Fri entré.

Lunchkonsert utanför museet kl 13 (inomhus vid regn). Entre 20kr.

Rockkväll i museirestaurangen Jarramas brygga kl 18.30-00.15. Entre 50 kr.

BAND SOM SPELAR:
Kl 19.00 Catch Algot
Kl 19.30 Dödsfara
Kl 20.00 X.Stacy
Kl 21.00 Christian Fridh med band
Kl 22.00 The Blue Brothers
Kl 23.00 The Mystic Revelation of Soul

Kvällens presentatör:
Bitte Appelqvist

KONTAKTPERSONER:
Sinnica Stärnevall, 0455-35 93 32
sinnica.starnevall@maritima.se

Joakim Johansson, 0455-35 93 53
Joakim.johansson@maritima.se