Jarramas Brygga blir Skeppsgossen

2009-10-06

Svensk husmanskost, affärsluncher, kvällsöppet och en satsning på matigare salladsbufféer. Det blir resultatet när Marinmuseums restaurang nu byter ägare.

Från och med den första november byter Marinmuseums restaurang namn och ägare. Jarramas Brygga blir istället Skeppsgossen när krögarparet Joakim Bengtsson och Camilla Rosengren tar över verksamheten.
- Vi ser verkligen fram emot detta. Marinmuseum erbjuder Karlskronas finaste läge och vi tänker utnyttja det fullt ut, säger Joakim Bengtsson.

Förutom en del omändringar i lokalen så kommer den största skillnaden att synas på menyn. Med svensk husmanskost vill de båda krögarna fresta matsugna besökare och lunchgäster.
- Det blir klassisk och god svensk mat. Vi satsar också på en ny salladsbuffé där våra gäster kan komponera ihop grönsaker med exempelvis räkor, skinka, kräftstjärtar och hemmagjorda dressingar, förklarar Joakim Bengtsson.

Speciella affärsluncher med finrätter som Wallenbergare och Sjömansbiff är en annan nyhet, och från slutet av januari kommer Skeppsgossen även att ha öppet kvällstid.
- Då tänker vi erbjuda en finare a la carte och svenskodlade viner. Mat som torskrygg, laxfilé och lamm kommer att finnas på menyn, säger Joakim Bengtsson.

Att Marinmuseums restaurang har hög klass är väldigt viktigt tycker museichefen Richard Bauer. Enligt honom är maten en betydelsefull del av ett museibesök, vilket de nya krögarna har förstått.
- De har visat på uppfinningsrikedom och har många spännande och kul idéer som jag verkligen gillar, säger han.

PRESSINBJUDAN:

Måndagen den 12 oktober klockan 10 bjuder vi in pressen till Marinmuseum. Då berättar Joakim Bengtsson och Camilla Rosengren mer om Restaurang Skeppsgossen.

Välkomna!

Kontaktpersoner

Joakim Bengtsson
joakim@skeppsgossen.se
0708 12 27 50

Camilla Rosengren
camilla@skeppsgossen.se
0733 14 47 50

Helena Grännsjö, informationsansvarig
helena.grannsjo@maritima.se
0455 35 93 27