Fri entré på Marinmuseum

2007-11-02

Nu inför Marinmuseum fri entré söndagar och helgdagar under vintern. – Vi vill öka antalet spontanbesökare, säger museets chef Richard Bauer. Från den 1 november till den 29 februari gäller fri entré söndagar och helgdagar för alla besökare på Marinmuseum. Det hela är ett försök som sedan ska utvärderas noga.
– Vi vill öka antalet spontanbesökare, säger museets chef Richard Bauer.

Från den 1 november till den 29 februari gäller fri entré söndagar och helgdagar för alla besökare på Marinmuseum. Det hela är ett försök som sedan ska utvärderas noga.
– Vi vet att entréavgifterna påverkar folk som har nära till museet, men vi hoppas naturligtvis att det ska locka besökare från hela Sverige, säger Richard.

Enligt Richard Bauer är museets ursyfte att sprida kunskap om historien till så många som möjligt, han hoppas därför att fri entré ska locka fler människor till museet.
– Önskedrömmen är att människor besöker oss naturligt för att göra något trevligt. Det kan vara efter söndagens barnkalas, som avslutning på en promenad, eller bara för att det är roligt, säger han.

Även om den fria entrén är ett försök så hoppas museichefen att idén ska utvecklas och gälla fler dagar framöver, inte minst under vinterhalvåret.
– Det är ingen omöjlig tanke, ser vi att det fungerar kan det helt klart bli aktuellt att utöka antalet dagar med gratis inträde, säger han.

Kontaktpersoner: Richard Bauer, museichef Tfn 0455-35 93 51 mobil richard.bauer@maritima.se

Ann-Britt Christensson, publikchef Tfn 0455-35 93 39 ann-britt.christensson@maritima.se

Pressbilder: http://press.maritima.se

Till toppen