De tar med sig museet till Rostock

2008-07-21

I augusti åker en delegation från Marinmuseum till Rostock och en av världens största segelfestivaler, med sig har de ett museum i miniatyr. - Jag tror det blir fullt med besökare, säger museichefen Richard Bauer.

I augusti åker en delegation från Marinmuseum till Rostock och en av världens största segelfestivaler, med sig har de ett museum i miniatyr.
- Jag tror det blir fullt med besökare, säger museichefen Richard Bauer.

Med ett specialbyggt tält som till det yttre ser ut som museibyggnaden på Stumholmen åker Richard Bauer med en delegation till Hanse Sail Rostock i augusti. Målet är att knyta kontakter under en av östersjöns allra största segelfestivaler.
- Rostock är ju en av Karlskronas vänorter sedan länge och vi åker dit med vårt minimuseum för att visa upp vad vi har att erbjuda och för att fördjupa våra relationer, säger Richard Bauer.

Enligt museichefen kommer man främst att visa upp och berätta om Marinmuseums kommande satsning på kalla kriget, men också om skeppsbyggaren Henric af Chapman som enligt Richard Bauer är förvånansvärt välkänd ute i Europa.
- Vi har bland annat med oss vår nybyggda släpränna som är en kopia av den Chapman själv hade för att testa sina fartygsmodeller i, och så kommer vår riggmästare Nils Gustafsson att berätta om Jarramas, säger han.

Under resan hoppas han också att museet kan bygga vidare på de relationer som funnits mellan Sverige och Tyskland sedan lång tid tillbaka men som på sätt och vis upphörde efter andra världskriget.
- Det fanns handelsvägar och förbindelser med de här regionerna i flera hundra år och det märks att många i Tyskland känner ett starkt broder- och systerskap med oss i Skandinavien, säger Richard Bauer.

Han tror därför att besöket i Rostock kommer att bli lyckat och han ser fram emot att visa upp Marinmuseums miniatyrversion för den enorma publik som kommer till segelfestivalen.
- Man märker att de är positiva och nyfikna, vi kommer att bli varmt välkomnade, säger Richard Bauer.

PRESSINBJUDAN
Tisdagen den 22 juli klockan 14.00 visar vi upp tältet som är en miniatyr av Marinmuseum. Pressen är välkommen. Richard Bauer kommer att finnas på plats för att svara på frågor.

Kontaktpersoner
Richard Bauer, Museichef Marinmuseum
E-post: richard.bauer@maritima.se
Telefon: 0733-92 36 73

Kristoffer Henrysson, informationsavdelningen SMM
E-post:kristoffer.henrysson@maritima.se
Telefon: 08-51954932


Till toppen