Broderade sjöfartsmiljöer på Sjöhistoriska museet

Broderade sjöfartsmiljöer på Sjöhistoriska museet
Broderade sjöfartsmiljöer på Sjöhistoriska museet

2007-09-13

Den 15 september öppnar broderiutställningen Sjöfartsmiljöer på Sjöhistoriska museet i Stockholm med verk av medlemmar i Täcklebo Broderiakademis Stockholmsavdelning.
– Det har varit fantastiska samarbeten där en för Sjöhistoriska museet mindre vanlig besöksgrupp har fått tolka våra utställningar på sitt helt egna sätt, säger Hans-Lennart Ohlsson, museichef på Sjöhistoriska museet.
Nu är det dags igen och medlemmarna har fått skapa helt fritt utifrån temat "Sjöfartsmiljöer". Vad är en sjöfartsmiljö? Är det en hamn, ett varv, en fyrplats eller bara den egna badviken? Utställningen visar ett brett spektra av tolkningar. Som jämförelse finns i museibutiken den uppskattade boken Sjöfartsmiljöer, skriven av kulturgeografen Maria Bergman, som behandlar det som museet betraktar som sjöfartsmiljöer.

Kontakt: Karin Meddings, Sjöhistoriska museet. Telefon: 08-519 549 57, E-post: karin.meddings@maritima.se

Pressbild på: http://press.maritima.se

Fakta: Täcklebo Broderiakademi Täcklebo Broderiakademi bildades i Täcklebo i Bohuslän 1993 och har som målsättning att främja broderiet som konstnärligt uttrycksmedel, öka medvetenheten om broderiets tradition och möjlighet till vidareutveckling samt skapa nya arenor för broderiet. Akademin är också ett forum för att stärka samhörigheten mellan dem som arbetar med broderi. Idag har akademin över 800 medlemmar och många lokala grupper över hela landet. Mer information på: www.broderiakademin.nu
Till toppen