När du söker ett jobb på Statens maritima och transporthistoriska museer blir du registrerad i vår databas med de uppgifter du lämnar.

I databasen lagras uppgifterna i minst två år. Uppgifterna är offentliga och därför har vi skyldighet att lämna ut dem vid en eventuell begäran, allt enligt offentlighetsprincipen. Det betyder att vi inte kan möta önskemål om att din ansökan ska behandlas med sekretess.

Överklagan

Alla våra anställningar sker utifrån bedömningen om vem som har bäst meriter och skicklighet för tjänsten. En arbetssökande som inte anser att det anställningsbeslut som myndigheten fattat är det rätta, har möjlighet att överklaga i enlighet med anställningsförordningens 21§.

Intresseanmälan 

Är du intresserad av att jobba vid SMTM har du möjlighet att göra en intresseanmälan. Dina uppgifter lagras då i myndighetens databas. Det finns också möjlighet att prenumerera på e-post-utskick av lediga jobb. Tyvärr har SMTM inte möjlighet att ta emot eller besvara spontana jobbansökningar och CV som kommer via e-post eller i pappersformat.