Stockholmarnas favoritmuseum: Vasamuseet

21 februari 2020

Lisa Månsson, Vasamuseets chef, och Charlotte Lendi-Zeise, museivärd, var på plats under prisutdelningen och tog emot de fyra diplomen. Foto: Malin Valentin.

Vasamuseet blev stockholmarnas favoritmuseum – för tredje året i rad.

Förutom förstapriset fick Vasamuseet ta emot ytterligare tre utmärkelser under kvällen: det starkaste varumärket, första pris för de bästa utställningarna och andra pris i kategorin bästa personal.

– Jag är överväldigad! Det här betyder oerhört mycket för Vasamuseet som har en stor majoritet av internationella besökare, att också ha ett starkt stöd på hemmaplan. Att stockholmarnas omdöme om Vasamuseet nu gått från en redan hög nivå till ännu högre, är ett kvitto på att våra satsningar under senare år gör skillnad, säger Lisa Månsson, Vasamuseets chef. Hon fortsätter:

– Det känns extra roligt att ta emot de här priserna just nu - efter ett år när vi tagit emot över 1,5 miljoner besökare. Det visar att vi trots vår stora verksamhet lyckats oerhört väl i vårt värdskap och lotsar våra besökare till en minnesvärd och stark besöksupplevelse.

Undersökningen som görs årligen av företaget Evimetrix genomförs bland allmänheten i Storstockholm. I år har drygt 1800 respondenter uttalat sig om 35 museer. I undersökningen utser stockholmarna ett bästa museum – alla kategorier – och pris delas även ut i sju underkategorier.

Till toppen