KDI:s hållbarhetsarbete får internationellt erkännande

27 september 2022 09:09

Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI, som SMTM är en aktiv medlem i, tilldelas Green Destination Platinum Award.

KDI (Royal Djurgården) är en av de två första storstadsdestinationer att tilldelas den internationella hållbarhetsutmärkelsen Green Destination Platinum Award. Utmärkelsen delas ut under 2022 Future of Tourism Summit i Aten den 27 september.

”A lighthouse for sustainable destinations worldwide”

Det gemensamma arbetet är bedömt utifrån fler än 100 kriterier och indikatorer uppställda av Global Sustainable Tourism Council, GSTC, och den oberoende granskaren yttrade sig så här:

”Royal Djurgården is working with sustainability issues in all GSTC topics. It can be seen as a lighthouse for sustainable destinations worldwide where a destination included in a capital city can focus on all necessary issues in a structured way.”

Jan Naumburg, SMTM:s hållbarhetsstrateg, säger:

– Vi inom KDI har i flera år arbetat för att alla aktörer inom besöksnäringen på Djurgården ska bli mer hållbara utifrån varje aktörs förutsättningar och möjligheter. Det är fantastiskt att få det bekräftat av Green Destinations att vi är en hållbar destination på högsta nivå och att vi genom vårt hållbarhetsarbete kan inspirera och få vara en fyr för andra.

KDI kommenterar utmärkelsen:

”Utmärkelsen ger oss extra kraft i vårt arbete att tillsammans ta ansvar för Djurgården som en plats för natur, kultur och nöje också för kommande generationer.”

Om Green Destination Platinum Award

Global Sustainable Tourism Council, GSTC, är en internationell organisation som definierar och hanterar globala standarder för hållbart resande och turism. Standarderna består av ett hundratal kriterier och indikatorer inom FN:s alla 17 hållbarhetsmål. Utifrån dessa ger GSTC internationell ackreditering till certifieringsorgan för hållbar turism. Green Destinations är en av tre internationella organisationer som är ackrediterade att certifiera och dela ut utmärkelser för hållbar turism för destinationer, grundat på de kriterier och indikatorer som tagits fram av GSTC.

Om Kungliga Djurgårdens hållbarhetsarbeteTill toppen