Järnvägsmuseet öppnar 29 juni 2024

21 mars 2024

Järnvägsmuseets nya entré. Illustration: Tyréns.

Efter flera års renovering, utbyggnad och utveckling återöppnar Järnvägsmuseet i Gävle sommaren 2024. Dörrarna slås upp den 29 juni och museet firar öppningen hela sommaren tillsammans med besökande gäster.

På Järnvägsmuseet är arbetet med att göra klart allt inför museets återöppning i full gång.

– Vi är väldigt glada över att äntligen närma oss återöppningen som vi vet är efterlängtad av många. Vi vill fira öppningen hela sommaren tillsammans med så många som möjligt. Vi är hela Sveriges järnvägsmuseum och välkomnar alla till vår nystart, säger museichef Robert Sjöö.

Berättar om järnvägens betydelse för Sverige

Mycket är förändrat i Järnvägsmuseet inför återöppningen. I den renoverade och utbyggda huvudbyggnaden finns nya utställningar som berättar om järnvägens centrala roll för Sveriges utveckling. Merparten av järnvägsskatten visas i fordonmagasinet Tåghallen hela sommaren. Det finns mycket för både stora och små att utforska, lära och uppleva på museet samt i Järnvägsparken intill museet.

– Järnvägsmuseet är bärare av en kulturell skatt. Det är en plats där järnvägens betydelse för Sveriges utveckling inte bara bevaras utan också brukas, delas och gestaltas, säger Robert Sjöö.

Läs mer på Järnvägsmuseets webbplats.