Nyheter

Följ via RSS

Vi vann Sveriges modernaste myndighet 2023

22 november 2023

Vasamuseet, Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vrak – Museum of Wrecks och Järnvägsmuseet är alla en del av Sveriges modernaste myndighet 2023 – Statens maritima och transporthistoriska museer, SMTM. Utmärkelsen delades ut vid Kvalitetsmässan i Göteborg den 21 november.

Favorit i repris: Maskinhistorisk dag i sörmländska Kjula

11 september 2023

Lördagen den 16 september blir det liv och rörelse på den gamla vägstationen strax öster om Eskilstuna. Då finns möjlighet att se olika veteranfordon som lingrävare, väghyvlar och veteranlastbilar under arbete och i öppet visningsmagasin.

Gamla flygplan på väg

10 augusti 2023

I mitten av augusti går det att se gamla flygplan från Arlanda flygsamlingar flyttas längs bilvägen från Arlanda till Rosersberg. Flytten innebär vägavstängningar samt specialanpassningar och utmaningar längs vägen. Hur ska till exempel ett flygplan som är 5 meter högt passera under en bro med en fri höjd på 4,97 meter?

Sveriges modernaste myndighet

29 juni 2023

SMTM är en av fem statliga myndigheter som gått till finalomgången för utmärkelsen ”Sveriges modernaste myndighet 2023”.

Skulpturer från Äpplet har hittats

07 juni 2023

Ett drygt år efter att Vasas systerskepp Äpplet upptäcktes av marinarkeologer från Vrak – Museum of Wrecks, tillsammans med Marinen, har sensationella fynd påträffats vid nya undersökningar.

Marinmuseum följde Hemvärnet under Aurora 2023

16 maj 2023

Två medarbetare från Marinmuseum har följt Blekinge östra hemvärnsbataljon under försvarsmaktövningen Aurora 2023 för att samla föremål, fotografier och berättelser om samtiden för framtiden.

Planet or Plastic?

03 maj 2023

I juni öppnar National Geographics utställning ”Planet or Plastic?” på Sjöhistoriska museet. Utställningen bygger på National Geographics fleråriga globala initiativ som syftar till att minska mängden engångsplast som hamnar i haven.

Till toppen